Week 52 - Worteltaart met komijn en kokos-head

Ingrediënten

  • 300 gr wortelen
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr rozijnen
  • 4 eieren
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el kaneelpoeder

 

  • 100 gr roomkaas
  • 35 gr boter op kamertemperatuur
  • 35 gr poedersuiker
  • 35 gr geraspte kokos

Worteltaart met komijn en kokos

Ingredienten

Nagerecht

personen

8-12 personen

tijd

1 uur 10 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 160°c Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Schil en rasp de wortelen en hak de walnoten. Meng in een kom met de rozijnen.
  3. Klop de eieren in een andere kom luchtig met suiker. Voeg zelfrijzend bakmeel, komijnpoeder, kaneelpoeder, kokosrasp, een snuf zout en als laatste de olie toe en meng goed.
  4. Spatel het wortelmengsel erdoor en giet in de bakvorm.
  5. Bak ongeveer 50 minuten en controleer met een prikker of de binnenkant gaar is.
  6. Meng voor de frosting de roomkaas met boter en poedersuiker. Rooster de geraspte kokos in een koekenpan lichtbruin.
  7. Decoreer de taart met de frosting en geroosterde kokos.