Ingrediƫnten

  • 450 ml groentebouillon
  • 275 gr bulgur
  • 1,5 dl olijfolie
  • 1 komkommer
  • 5 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode of gele paprika
  • Een halve bos munt
  • 200 gr feta
  • 3 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • 7 el sinaasappelsap
  • 1 citroen
  • Zout
  • 1 cayennepeper
  • 4 tenen knoflook

TABOULEH VAN BULGUR

Ingredienten

Lunch

personen

4 personen

tijd

15 minuten

  1. Breng de groentebouillon aan de kook en roer de bulgur er door heen.
  2. Laat de bulgur het vocht opnemen, neem de pan van het vuur en dek deze af. Laat 5 minuten staan.
  3. Roer de bulgur voorzichtig om en voeg 2 el olijfolie toe
  4. Doe de bulgur in een schaal en laat afkoelen.
  5. Was de komkommer en halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
  6. Strooi 1 el zout over de komkommer en laat uitlekken in een vergiet.
  7. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  8. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd in blokjes.
  9. Snijd de cayennepeper doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd fijn.
  10. Snijd de bosuitjes in ringen.
  11. Hak de helft van de munt fijn, de andere helft in reepjes.
  12. Meng in een kom 7 el sinaasappelsap, sap van 1 uitgeknepen citroen, olijfolie, mosterd, zout, cayennepeper, azijn, gehakte munt en de bosuitjes.
  13. Snijd of pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de marinade.
  14. Vermeng het mengsel met de bulgur, komkommer, tomaat en paprika.
  15. Schep vlak voor het opdienen de reepjes munt en feta door de salade.