Ingrediënten

  • 12 rijstvellen
  • 1/2 krop botersla, in brede repen
  • 1 bosje munt, blad geplukt
  • Bosje koriander, blad geplukt
  • Bosje basilicum, blad geplukt
  • 200 g gerookte eendenborst, in reepjes
  • 1 mango, in dunne reepjes
  • Handje ongezouten pinda’s, fijngehakt
  • Hoisinsaus of zoete chilisaus (optioneel)
  • 1 limoen, in partjes

 

VOOR DIPSAUS :
  • 60 ml Vietnamese vissaus
  • Sap van 1 limoen
  • 2 el rijstazijn
  • 2 tl suiker
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rawit, in dunne ringetjes
  • 1/2 tl sesamzaad

SUMMER ROLLS

Ingredienten

Voorgerecht/snack

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Meng ingrediënten voor de dipsaus met 4 eetlepels water en roer tot suiker is opgelost. Zet apart.
  2. Zet rijstvellen, sla, kruiden, eendenborst, mango en pinda’s klaar.
  3. Vul bord of schaal met kokendheet water en leg Snijplank ernaast.
  4. Dompel een vel rijstpapier kort in het hete water. Werk snel en zorg dat het vel overal nat wordt. Leg het op de snijplank. Beleg het rijstvel met een streep sla en kruiden. Leg hierop wat eendenborst en mango. Bestrooi met wat fijngehakte pinda’s.
  5. Klap het onderste deel van het zachte, plakkerige rijstvel over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol verder zo strak mogelijk op, zodat er een stevige rolletje ontstaat dat goed te dippen is.
  6. Herhaal met de overige rijstvellen. Leg de rolletjes op borden of een serveerschaal. Druppel er wat hoisin- of chilisaus overheen en bestrooi met extra fijngehakte pinda’s en eventuele overgebleven kruiden. Geef de dipsaus en partjes limoen er apart bij.