Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 tl sambal
  • 1 dl witte wijn
  • 500 ml room
  • 300 g tallegio
  • 4 eidooiers
  • Paar blaadjes basilicum

 

VOOR DE SALADE:
  • 200 g rucola
  • 200 g cherrytomaten
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Spaghetti van knolselderij met taleggio-roomsaus

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

25 minuten

  1. Maak de knolselderij schoon en snijd deze in gelijke stukken. Maak met behulp van een spaghettisnijder mooie lange slierten, kook ze vervolgens gaar in 5 minuten, spoel ze koud en zet apart.
  2. Fruit de sambal aan in een braadpan en blus af met witte wijn, voeg de room toe en laat de tallegio hierin smelten zodat er een dikke romige kaassaus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Warm de spaghetti op in de saus en verdeel dit over 4 borden. Leg voor het opdienen het rauwe eigeel, evt. in de eischaal, op de pasta en garneer met blaadjes rucola en basilicum.
  4. Voor de salade: maak de rucola aan met gesneden cherrytomaten, olijfolie, peper en zout. Serveer de salade apart.