Ingrediƫnten

  • 4kg mosselen
  • 2 grote rode uien gesnipperd
  • 5 tenen knoflook gehakt
  • 1 bos gehakte peterselie
  • 250 gram spekreepjes
  • 3 dl witte wijn
  • 2 blik tomaatblokjes op sap
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepel zwarte olijven

SICILIAANSE MOSSELEN

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Zet de spekreepjes aan en voeg de uien toe, als alles goed is aangebakken voeg de knofl ook toe laat dit even meebakken en blus af met de wijn.
  2. Voeg de twee blikken tomaten toe samen met de kappertjes en olijven en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Was ondertussen de mosselen in ruim water
  4. Leg de mosselen in de saus, schep goed door en doe een deksel op de pan, laat ze 5 minuten koken in de saus, als ze open staan zijn ze klaar.
  5. Serveer in een grote pan en garneer met de peterselie.