Ingrediƫnten

  • 350 gr peterseliewortel
  • 300 gr koolraap
  • 3 stronken witlof
  • 3 mandarijnen
  • 2 el tahin
  • 50 gr walnoten
  • 1 tl anijszaad, fijngemalen
  • Peper en zout

SALADE VAN PETERSELIEWORTEL EN KOOLRAAP

Ingredienten

Voor- of lunchgerecht

personen

4 personen

tijd

25 minuten

  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  2. Was de peterseliewortel en snijd in stukjes. Schil de koolraap en snijd in blokjes.
  3. Blancheer de peterseliewortel en koolraap om beurten beetgaar en laat afkoelen.
  4. Snijd de witlof in de lengte doormidden en vervolgens in ringetjes. Pel 2 mandarijntjes en haal de partjes eruit.
  5. Pers de derde mandarijn uit en roer de tahin los met het sap van de mandarijn. Voeg eventueel een beetje water toe om er een dunnere dressing van te maken. Maak op smaak met anijszaad, peper en zout.
  6. Hussel de peterseliewortel, koolraap, witlof en mandarijnpartjes door elkaar en meng de dressing en walnoten erdoor.