Ingrediƫnten

  • 2 gekookte bieten (ongeveer 200 gr)
  • 2 el honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 1 el agar agar
  • 30 gr witte chocolade

Rode bieten pannacotta met witte chocolade

Ingredienten

Dessert

personen

4 personen

tijd

20 minuten

(4 tot 24 uur opstijven)

  1. Pureer de bieten tot een gladde puree.
  2. Verwarm de melk en room samen in een pannetje.
  3. Voeg vanille-extract, honing en bietenpuree toe.
  4. Roer met een garde de agar agar erdoor, zorg dat er geen klontjes in zitten.
  5. Breng het mengsel heel kort aan de kook.
  6. Giet het mengsel in puddingvormpjes of glaasjes. Laat de pannacotta in de koelkast opstijven voor minstens 4 uur, het liefst de hele nacht.
  7. Garneer de pannacotta met geraspte witte chocolade.