Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen
  • 2 fijn gesneden uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el fijn gesneden verse gemberf
  • 4 kleine rode pepers
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 el tamarindesaus
  • 1 tl kurkuma
  • 10 kerrieblaadjes
  • 1 stengel citroengras van 10 cm
  • 1 L kokosmelk
  • 1,25 dl water
  • 15 loempiavellen
  • Zonnebloemolie
  • Chili Saus

RENDANG LOEMPIA

Ingredienten

Lunch

personen

4 personen

tijd

20 minuten

  1. Snijd de runderlappen in blokjes van ca. 3 cm en doe deze in een schaal.
  2. Pureer de uien, knofl ook, gember, pepers en water.
  3. Voeg het mengsel toe aan het vlees.
  4. Roer hier de koriander, tamarindesaus, kurkuma, kerrieblaadjes en citroengras doorheen.
  5. Braad het gemarineerde vlees met een scheutje zonnebloemolie aan in een pan met een dikke bodem.
  6. Roer de kokosmelk erdoorheen en breng langzaam aan de kook.
  7. Zet het vuur zachter, plaats de deksel op de pan en laat 4 uur sudderen.
  8. Haal de deksel van de pan en laat op laag vuur droog koken. Laat ondertussen het frituurvet warm worden in een diepe pan.
  9. Leg het loempiavel voor je met de punt naar beneden. Leg de vulling op de helft van het vel. Vouw de onderste helft naar binnen en klap de zijkanten ook naar binnen. Rol vervolgens op en maak de uiteindes nat met water om vast te plakken.
  10.  Herhaal tot alle loempiavellen gevouwen zijn.
  11. Frituur de loempia’s ongeveer 3 minuten tot ze goudgeel kleuren.
  12. Serveer met chilisaus.