Ingrediƫnten

  • 1 kilo pompoen
  • 1 bosje salie
  • 4 tenen knoflook
  • 200 gr spinazie
  • 270 gr semi-gedroogde tomaatjes
  • 500 gr ricotta
  • 2 eieren
  • 150 gr vers broodkruim
  • 2 handen geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

POMPOEN GRATIN

Ingredienten

Bijgerecht

personen

4 personen

tijd

40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in blokjes. Meng de blokjes pompoen met wat fi jngehakte blaadjes salie, geperste knofl ook, zout, peper en een scheut olijfolie in een kom.
  3. Blancheer de spinazie. Overgiet ze daarna met koud water en knijp het vocht eruit. Hak de spinazie fijn.
  4. Laat de tomaatjes uitlekken, snijd ze in stukjes en meng ze in een aparte kom met de spinazie en wat peper
  5. Klop de eieren los in een kom en roer de ricotta er doorheen. Voeg een beetje fi jngehakte salie toe.
  6. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Verdeel een derde van de pompoen over de bodem. Leg daar de helft van de ricotta overheen. Voeg daar de helft van de spinazie aan toe. Herhaal dit proces nogmaals en eindig. Gebruik het laatste restje pompoen voor de bovenste laag.
  7. Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas, wat olijfolie en zout en peper. Strooi dit over de pompoen en zet het geheel in de oven. Laat ongeveer 30 tot 45 minuten bakken.
  8. Check of de pompoen vanbinnen goed gaart. Wordt de buitenkant van de pompoen sneller bruin dan de binnenkant gaar? Bedek de ovenschaal dan met aluminiumfolie en zet de schaal even terug in de oven.
  9. Laat de ovenschaal afkoelen en serveer.