Ingrediënten

  • 250 gr Basmatirijst
  • 120 ml rijstazijn
  • 300 gr zalmfilet
  • halve rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 komkommer
  • 200 gr verse bospeen
  • 3 bosuien
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 2 tl zwart sesamzaad

POKÉBOWL MET ZALM

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

15 minuten

  1. Kook de rijst. Roer twee derde van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise).
  3. Snijd het steeltje van de rode peper af, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fi jn. Meng de gesneden peper samen met de sojasaus en olie door de zalm. Zet de zalm afgedekt in de koelkast voor later gebruik.
  4. Schaaf de komkommer en de bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange repen. Besprenkel de reepjes met de rest van de rijstazijn.
  5. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in plakjes.
  6. Verdeel de rijst over 4 kommen. Voeg aan iedere kom evenveel komkommerlinten, wortellinten, zalmblokjes, bosui en avocado toe. Bestrooi de zalm met sesamzaad.