Ingrediƫnten

  • 300 gr spaghetti
  • 400 gr gesneden en gewassen boerenkool
  • 40 gr boter
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 125 gr zachte blauwe kaas
  • 200 ml (kook)room
  • 50 gram pijnboompitten

PASTA MET BOERENKOOL

Ingredienten

Lunch of hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Snijd de rode ui in blokjes en hak de knoflook en rode peper fijn.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af.
  3. Smelt in een hapjespan de boter en voeg de ui, knoflook, rode peper en boerenkool toe. Laat rustig smoren tot de ui glazig is.
  4. Giet de room bij de groenten, breng aan de kook en draai dan het vuur laag. Roer de blauwe kaas er doorheen en laat de room even inkoken.
  5. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin.
  6. Meng de spaghetti door de groenten, voeg een beetje van het kookvocht toe en maak op smaak met peper en zout.
  7. Serveer warm met de pijnboompitten er bovenop.