Ingrediënten

  • 250 gr oud brood (bijvoorbeeld ciabatta)
  • 1 rode ui
  • 6 el rode wijnazijn
  • 6 rijpe tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika (naar keuze)
  • 250 gr artisjokharten
  • 6 takjes basilicum
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

PANZANELLA

Ingredienten

Lunch- of voorgerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Snijd het brood in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en de rode ui in dunne ringen. Doe in een kom met de rode wijnazijn en laat een kwartiertje staan.
  2. Snijd de tomaten en artisjokharten in partjes en de paprika en komkommer in blokjes.
  3. Scheur of snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Schaaf de Parmezaanse kaas.
  4. Doe de groenten in een kom en schep brood en ui erdoor, samen met de basilicum.
  5. Maak op smaak met olijfolie, peper en zout en garneer met de Parmezaanse kaas.

Tip; deze salade is na een paar uur of de volgende dag nóg lekkerder, als het brood nog zachter is geworden en de smaken er helemaal ingetrokken zijn.