Ingrediënten

  • 250 g broccoli
  • 400 g krieltjes
  • 100 g crème fraîche
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 citroen
  • Zout
  • Peper
  • 250 g zalmfilet
  • 100 g geraspte kaas

OVENSCHOTEL VAN BROCCOLI, ZALM EN CRÈME FRAÎCHE

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

2 personen

tijd

25 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 3 minuten beetgaar en koel ze terug. Kook ondertussen de krieltjes gaar, koel deze ook terug en zet krieltjes en broccoli apart.
  2. Doe de crème fraîche in een kom. Hak de peterselie fi jn en voeg dit toe aan de kom. Rasp de citroen boven de kom, voeg ook het sap van de citroen toe en meng alles tot een gladde crème. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de krieltjes en de broccoli over de bodem van een ovenschaal. Leg de zalmfi let erbovenop en bedek het geheel met het crème- fraîchemengsel. Bestrooi tot slot met de kaas.
  4. Zet de schaal in de oven en bak dit ovengerecht in 10 minuten af.