Ingrediënten

  • 250 gr noodles
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr gember
  • 2 stuks paksoi
  • 2 kleine venkels of 1 grote
  • 2 el rijstazijn
  • 4 stengels bosui
  • 100 gr gezouten cashewnoten
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Eventueel: 200 gr kipfilet of 200 gr gamba’s

NOODLES MET PAKSOI, VENKEL, BOSUI EN CASHEWNOTEN

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak ondertussen de knoflook en gember fijn. Was de venkel en paksoi. Snijd de venkel in dunne ringen, de paksoi iets dikker.
  3. Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en fruit de venkel met knoflook en gember aan. Blus af met 2 eetlepels rijstazijn en voeg de paksoi toe.
  4. Laat de groenten in een paar minuten op laag vuur slinken en gaar worden, breng op smaak met peper, zout, sesamolie en eventueel nog wat rijstazijn.
  5. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  6. Meng de gare noodles door de groenten.
  7. Serveer warm en garneer met bosui en cashewnoten.
  8. Als je er graag vlees of vis bij wilt eten, bak dan gamba’s of in blokjes gesneden kipfilet en meng door de groenten.