Ingrediënten

  • 400 gr roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr kristalsuiker
  • 200 gr Tony’s Chocolonely gezouten karamel melkchocolade
  • 200 gr gewone biscuits (of andere basic koekjes)
  • 80 gr gesmolten boter
  • (Maldon) zeezout
  • Springvorm van 24 cm
  • Bakpapier

No-bake cheesecake met salted caramel

Ingredienten

Taart

personen

16 personen

tijd

4 uur

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met diameter 24 cm met bakpapier.
  2. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine of sla ze fijn in een plastic zak.
  3. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter in de springvorm en druk aan.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie.
  5. Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf, roer de roomkaas los.
  6. Schep de slagroom en gesmolten chocolade door de roomkaas.
  7. Giet dit mengsel bovenop de koekbodem en strijk glad met een (palet)mes of spatel.
  8. Zet minimaal 4 uur in de koelkast, maar liever een hele nacht. Haal daarna een warm mes langs de randen en haal de taart uit de vorm. Versier met Maldon zout en rasp er wat chocolade overheen.