Ingrediƫnten

  • 750 gr vastkokende aardappels
  • 750 gr witte asperges
  • 1 kropsla
  • 4 eieren
  • 100 gr kappertjes
  • 1 bosje bieslook
  • 1/2 bosje peterselie
  • 350 gr volle kwark
  • 1 el mosterd
  • Peper en zout

Lauwwarme aardappelsalade met witte asperge, kropsla, ei en bieslook

Ingredienten

Voor- of hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Was de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn, giet ze dan af, besprenkel met een beetje olijfolie en houd warm in de pan.
  2. Schil de asperges, snijd de houterige onderkantjes er vanaf en kook ze beetgaar in gezouten water. Snijd ze daarna in ongeveer even grote stukken als de aardappel.
  3. Kook de eieren 8 minuten, laat ze goed schrikken en pel ze.
  4. Pluk de bladeren van de kropsla los, was ze in ruim (koud) water en droog ze goed. Scheur de bladeren in grove stukken.
  5. Meng de kwark met mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Halveer de eieren.
  7. Meng in een grote kom de aardappels, asperge en kropsla en hussel de kwark, kruiden en kappertjes erdoor. Garneer met gehalveerde gekookte eieren.