Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • Klein sjalotje
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el magere yoghurt
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • 10 gr amandelschaafsel
  • Snufje piment d’espelette
  • IJsklontjes

KOUDE KOMKOMMERSOEP

Ingredienten

Voor- of lunchgerecht

personen

2  tot 4 personen

tijd

20 minuten

  1. Was de komkommers. Snijd ze over de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Maak de sjalot schoon en snijd in vieren.
  2. Doe de komkommer en sjalot met het komijnzaad in een blender of, als je geen blender hebt, keukenmachine. Draai op tot het een gladde massa is.
  3. Schep de yoghurt erdoor en draai nog heel even.
  4. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en zet in de koelkast om goed koud te worden.
  5. Rooster ondertussen in een klein koekenpannetje of in de oven het amandelschaafsel met een snufje piment d’espelette tot het goudbruin is. Laat even afkoelen.
  6. Serveer de komkommersoep met een ijsklontje en de amandeltjes er bovenop.

 

TIP: Ook te serveren als amuse voor 4 personen.