Ingrediƫnten

  • 1/2 witte kool (ongeveer 500 gr)
  • 25 gr fijn zout
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 4 el koolzaadolie
  • 1 tl karwijzaad
  • 40 gr rozijnen

KOOLSALADE

Ingredienten

Voor- of luchgerecht

personen

4 personen

tijd

20 minuten

  1. Snijd de kern uit de kool en snijd of schaaf de kool in dunne ringen.
  2. Kneed het zout stevig door de kool heen en laat 5 tot 10 minuten staan.
  3. Maak intussen de vinaigrette door de mosterd met azijn en olie te mengen tot het gebonden is.
  4. Maal het karwijzaad fijn in een vijzel en snijd de peterselie klein.
  5. Spoel de kool af en knijp het resterende water eruit.
  6. Voeg het karwijzaad met de rozijnen toe aan de kool en meng de vinaigrette erdoor.