Ingrediƫnten

  • 1 groene kool
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr linzen
  • 1 appel
  • 1 el mosterdzaad, fijngemalen
  • 0,5 tl nootmuskaatpoeder
  • 2 el fijne mosterd
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

KOOLROLLETJE MET LINZEN

Ingredienten

Voor- of hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Haal 12 mooie, grote bladeren van de kool. Snijd erg dikke nerven uit het blad, maar zorg dat het blad niet doormidden scheurt. Snijd van de kool die over is de helft in dunne reepjes, de andere helft is niet nodig.
  2. Breng een pan water met zout aan de kook en blancheer de koolbladeren ongeveer 2 minuten. Laat uitlekken op een theedoek.
  3. Snipper de knoflook en snijd de prei in ringen, was eventueel. Snijd de appel in kleine blokjes.
  4. Verhit een beetje zonnebloemolie in een (wok)pan en fruit de prei met knoflook aan. Voeg de kool en appel toe, met de specerijen. Laat een paar minuten bakken, haal van het vuur en roer de linzen en mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Vul elk koolblad met 2 eetlepels van het mengsel en rol op. Serveer meteen of warm later op in de oven.

Lekker met aardappelpuree.

Tip: Je kunt aan de vulling ook gehakt of witvis in blokjes toevoegen, bak dit met de prei en kool gaar, voor je het koolblad er mee vult.