Ingrediënten

  • 2 koolrabi’s
  • 2 el cajunkruiden
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 citroen
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 ml zonnebloemolie

Koolrabi frietjes met knoflookmayonaise

Ingredienten

Snack

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Verwarm de oven op 200°C en breng een pan met gezouten water aan de kook.
  2. Snijd de koolrabi’s in frietjes.
  3. Kook de koolrabifrietjes tot ze nét gaar zijn, spoel koud af en dep droog.
  4. Meng de frietjes met 50 ml zonnebloemolie en cajunkruiden.
  5. Spreid de frietjes uit op een bakplaat met bakpapier en rooster ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  6. Maak ondertussen de mayonaise: splits het ei doen doe de dooier in een mengkom. Het eiwit heb je niet nodig.
  7. Roer de eidooier los met mosterd, sap en zest van de citroen en de knoflookteentjes, geperst.
  8. Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de zonnebloemolie toe terwijl je met een garde roert. Blijf roeren, tot het een gladde emulsie is en de 200 ml olie is opgenomen.
  9. Maak op smaak met peper en zout.