Ingrediƫnten

  • 150 gr kippenlever
  • 1/2 appel
  • 1/2 sjalotje
  • 1 takje salie
  • 2 el cognac
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

KIPPENLEVER

Ingredienten

Voorgerecht

personen

4 personen

tijd

10 minuten

  1. Snijd de witte vliesjes van de kippenlevers, snijd ze doormidden en bestrooi licht met peper en zout.
  2. Snijd de appel in kleine blokjes, de sjalot in ringetjes en de salie blaadjes in dunne reepjes.
  3. Laat een koekenpan of wok goed heet worden en doe er een scheutje zonnebloemolie in.
  4. Bak de sjalot, appel en kippenlevers ongeveer 2 minuten op hoog vuur, roer af en toe om.
  5. Blus af met de cognac, draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat nog een minuutje sudderen.
  6. Meng de salie erdoor en serveer warm op toast of stokbrood.