Ingrediƫnten

  • 300 gr spelt of gort
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gr (regenboog)snijbiet
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 500 gr grietfilet, graatvrij en in 4 stukken
  • 75 gr zwarte olijven
  • 3 takjes rozemarijn
  • Scheutje zonnebloemolie

GRIETFILET MET SPELT, SNIJBIET, TOMAATJES EN ZWARTE OLIJVEN

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Kook de spelt of gort volgens de instructies op de verpakking. Zorg dat er nog een beetje kookvocht bij blijft en het niet helemaal droog is.
  2. Hak de knoflook fijn, halveer de tomaatjes en snijd de bleekselderij in blokjes. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes.
  3. Was de snijbiet. Snijd de steeltjes in ringetjes en de bladeren iets grover. Houd apart van elkaar.
  4. Bak de knoflook en bleekselderij aan in zonnebloemolie, voeg na 2 minuten de steeltjes van de snijbiet en de rozemarijn toe en bak nog 2 minuten.
  5. Voeg de tomaatjes toe en draai het vuur laag. Voeg ook de vis toe en laat in ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes gaar worden.
  6. Schep, als de vis gaar is, het snijbietblad en de olijven erdoor. Serveer met de spelt of gort.