Ingrediƫnten

  • 100 gr (parel)gort
  • 400 ml amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el (appel)stroop
  • 2 peren
  • 1 tl kaneel
  • 15 gr roomboter
  • 10 gr amandelschaafsel

GORTEPAP MET GESTOOFDE EN GEBAKKEN PEREN

Ingredienten

Nagerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Zet de gort onder water en laat een paar uur weken.
  2. Was de peren, snijd in vieren en snijd het klokhuis eruit. Snijd 1 peer in blokjes en de ander in lange, dunne plakken.
  3. Giet het water van de gort en zet in een steelpannetje op met amandelmelk, de blokjes peer, 1 tl kaneel en 1 tl vanille extract. Laat op laag vuur rustig gaar worden, roer af en toe om. Voeg nog een beetje amandelmelk toe als het te droog wordt. Roer de (appel)stroop erdoor als de gort gaar is.
  4. Verhit een koekenpan en rooster het amandelschaafsel. Laat afkoelen op een koud bordje.
  5. Laat de boter smelten in dezelfde koekenpan en bak de plakken peer aan beide kanten bruin.
  6. Serveer de gortepap warm, met de plakjes peer en amandelschaafsel bovenop.