Ingredi├źnten

  • 200 gr Hollandse kersen
  • 400 ml geitenyoghurt anders volle- of magere kwark
  • 50 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gr havermout
  • 25 gr bloem
  • 10 gr cacao
  • 10 gr koffie (snelfiltermaling)
  • 20 gr suiker
  • snufje zout
  • 20 gr kokosflakes

GEITENYOGHURT MET HOLLANDSE KERSEN

Ingredienten

Ontbijt of nagerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Verhit de oven op 180 ┬░C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Kneed de zachte boter met havermout, bloem, cacao, koffie, suiker en zout tot een kruimeldeeg.
  3. Spreid uit over de bakplaat en bak in 20 minuten gaar in de oven.
  4. Rooster de kokosflakes in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren.
  5. Was de kersen, haal het steeltje er vanaf en eventueel de pit eruit.
  6. Laat de crumble een beetje afkoelen als hij uit de oven komt.
  7. Schep in vier schaaltjes de geitenyoghurt, daarop kersen en maak af met de crumble en kokosflakes