Hugo_Recept_week_04_Fresh!_Versmarkt_Leidsenhage_775x515-px

Ingrediënten

  • 0,5 spitskool
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 rode peper
  • 2 tl chili flakes
  • Klein bakje Hollandse garnalen
  • 1 citroen
  • 2 el hazelnoot
  • 20 gr roomboter
  • 0,5 glas witte wijn
  • Eventueel half bosje peterselie

Gegrilde spitskool met ansjoviscrème en garnaal

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

20 minuten

  1. Snijd de spitskool in 4 parten en bak bruin in roomboter aan beide kanten blus af met de wijn.
  2. Leg de spitskool in een ovenschaal en blaker nog even verder in een hete oven van 230°C voor extra crunch en kleur.
  3. Rooster de hazelnoten in droge hete pan bruin en hak ze grof.
  4. Blend de ansjovis en halve peper (met of zonder zaad naar smaak) samen met de crème fraiche en sap en zest van de citroen in blender of staafmixer.
  5. Leg de spitskool op een bordje, lepel de saus erover en maak af met de garnalen de hazelnoot en wat chili flakes en verse peterselie.