Ingrediƫnten

  • 200 gr gemengde sla
  • 1 bosje groene asperges (350 gr)
  • 1 bosje radijs
  • 1 komkommer
  • 150 gr Hollandse garnalen
  • 1 bosje dille
  • 1 el zonnebloemolie

 

  • 1 el fijne mosterd
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 60 ml notenolie
  • Peper en zout

GEGRILDE GROENE ASPERGES MET HOLLANDSE GARNALEN EN DILLE

Ingredienten

Voor- of lunchgerecht

personen

4 personen

tijd

20 minuten

  1. Schil de onderste helft van de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant af.
  2. Was de radijsjes, komkommer en sla indien nodig.
  3. Snijd de radijsjes in kwarten en de komkommer in halve maantjes.
  4. Verhit een grillpan. Hussel de asperges om met olie, peper en zout. Grill de asperges aan alle kanten tot ze gaar zijn. Laat afkoelen en snijd ze in kleinere stukken.
  5. Maak een de notenvinaigrete: meng mosterd en azijn, roer met een garde de olie erdoor tot het een emulsie is. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Hak de dille fijn
  7. Meng de gemengde sla met de asperges, radijsjes, komkommer, dille en garnalen. Hussel voorzichtig de vinaigrette erdoor en serveer direct.