Ingredi├źnten

  • 1,5 ui
  • 10 tenen knoflook
  • 60 ml appelcider
  • 60 gr mosterd
  • 240 ml sinaasappelsap
  • 10 kruidnagels
  • 600 gr beenham
  • 170 gr honing
  • 60 gr Dijonmosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 180 gr bruine suiker
  • bosje groene asperges
  • 1 sinaasappel
  • zeezout

GEGLACEERDE BEENHAM

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

60 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Snijd de ui in reepjes.
  2. Mix de ui, knofl ooktenen (heel), appelcider, mosterd, sinaasappelsap en kruidnagels in een ovenschaal.
  3. Snijd het vel van de beenham en snijd een ruitvorm in het vlees.
  4. Plaats een rek op de ovenschaal, leg de beenham erop en bedek deze met aluminiumfolie.
  5. Bak het geheel een uur in de oven.
  6. Haal de kruidnagels uit de saus halen en giet de saus over de beenham. Doe de overgebleven saus in steelpannetje.
  7. Voeg de honing, Dijonmosterd, worcestersaus en bruine suiker toe aan de saus in het steelpannetje. Roer het mengsel door en breng het aan de kook.
  8. Smeer de beenham dik in met de saus.
  9. Bak de beenham 30 minuten in de oven.
  10. Blancheer ondertussen de groene asperges kort en zet ze warm weg (niet in ijswater). Schil de sinaasappel met een dunschiller en snijd de schil Julienne. Besprenkel de asperges met de sinaasappelschil en breng op smaak met zeezout. Serveer de beenham samen met de groene asperges.