Ingrediƫnten

  • 300 g (diepvries) frambozen
  • 225 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g magere yoghurt
  • 1tl anijszaad, gemalen
  • zeezout

Frambozencake

Ingredienten

Nagerecht

personen

8-9 personen

tijd

65 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een bakblik van ongeveer 20 bij 30 in en bekleed met bakpapier, vet die ook licht in.
  3. Klop de boter luchtig met de suiker, tot het helemaal wit is. Klop dan een voor een de eieren en het vanille extract erdoor.
  4. Spatel zelfrijzend bakmeel, anijszaad, yoghurt en een snufje zeezout erdoor.
  5. Spatel als laatste voorzichtig de frambozen door het beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm.
  7. Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.