Miljuschka_Recept_week_03_Fresh!_Versmarkt_Leidsenhage_775x515-px

Ingrediƫnten

  • 500 gr spliterwten
  • 200 gr spek
  • 1 varkenspoot
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 200 gr wortel
  • 200 gr aardappel
  • 200 gr knolselderij
  • 1 laurierblaadje
  • Half bosje bladpeterselie
  • Peper en zout

Erwtensoep

Ingredienten

Voor- of hoofdgerecht

personen

4 tot 6 personen

tijd

120 minuten

  1. Week de erwten een paar uur in ruim water.
  2. Breng de erwten aan de kook in 2 liter water met de varkenspoot, laurierblad en het spek.
  3. Was en snijd de prei in ringetjes, snijd de ui in blokjes en snipper de knoflook. Schil wortel, knolselderij en aardappel en snijd in blokjes.
  4. Voeg alle groenten toe aan de soep en laat ongeveer anderhalf uur rustig koken. Voeg indien nodig wat extra water toe.
  5. Haal de varkenspoot en het spek uit de soep. Snijd het spek in kleine blokjes en doe terug in de soep, de varkenspoot wordt niet meer gebruikt. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de peterselie fijn en roer door de soep.
  7. Serveer de soep warm, eventueel met roggebrood en/of rookworst.