Ingrediënten

  • 500 gr abrikozen
  • 3 eieren
  • 125 gr amandelmeel
  • 50 gr suiker
  • 250 ml volle melk
  • 0,5 tl kardemompoeder
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • Snufje zout
  • Bakpapier
  • Bakspray
  • Satéprikker
  • Optioneel: slagroom / vanille-ijs

CLAFOUTIS MET ABRIKOZEN EN AMANDEL

Ingredienten

Nagerecht

personen

8 personen

tijd

70 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 175°
  2. Snijd de abrikozen doormidden, haal de pit eruit en doe in een hittebestendige kom. Giet kokend water over de abrikozen en laat een paar minuten wellen. Trek dan voorzichtig het velletje eraf en dep de abrikozen droog.
  3. Meng in een andere kom het amandelmeel met suiker, gemberpoeder, kardemompoeder, een snufje zout en de eieren. Roer goed, dat er geen klontjes in zitten en meng dan voorzichtig de melk erdoor. Het wordt een dun beslag.
  4. Vet een ovenschaal in met bakspray en bekleed eventueel met bakpapier. Leg de abrikozen in de ovenschaal en giet het beslag er overheen.
  5. Zet in de voorverwarmde oven en bak zo’n 40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er droog uit komt.
  6. Serveer warm, met bijvoorbeeld slagroom of een bolletje vanille-ijs.