Ingrediënten

  • 90 gr ongezouten roomboter
  • 140 gr tarwebiscuits
  • 60 gr amandelmeel
  • 500 ml water
  • 800 gr pompoenblokjes
  • 395 gr gecondenseerde melk
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl zout
  • 100 gr poedersuiker
  • 1/2 el water
  • 1/2 el amandelsiroop of – likeur

CHEESECAKE MET POMPOEN

Ingredienten

Nagerecht

personen

12 personen

tijd

2 uur 15 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180°
  2. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Smelt 75 gram boter in een steelpannetje, maal de biscuits fijn in de keukenmachine en meng het biscuitkruim met de gesmolten boter en amandelmeel. Druk goed aan en bak 15 minuten in de oven.
  3. Kook de pompoenblokjes gaar, pureer tot een gladde puree en laat uitlekken in een zeef.
  4. Meng in een kom de puree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren, speculaaskruiden en zout tot een samenhangend geheel.
  5. Vet, als de bodem gebakken is, de zijkanten van de springvorm in met de resterende 25 gram boter en schenk het pompoenmengsel erin.
  6. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C en bak de taart ongeveer 90 minuten gaar, zet de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen.
  7. Roer in een kommetje de poedersuiker met het water en de amandelsiroop tot een glad papje. Garneer de taart als hij is afgekoeld met een Halloween-patroon, bijvoorbeeld een spinnenweb.