Ingrediƫnten

  • 200 g pancetta
  • 4 kippendijen
  • 1 tl citroen rasp
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 4 eieren

 

Voor de dressing:
  • 2 ansjovisfi letjes
  • 1 el mayonaise sap van een halve citroen
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 knoflookteen
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

 

  • 300 g gemengde salade
  • 2 el grof geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el verse krulpeterselie

CAESAR SALADE

Ingredienten

Voorgerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Bak de pancetta tot deze knapperig is in een bakpan.
  2. Leg opzij en kruid de kippendijen met de oregano, citroenrasp, peper en zout. Bak deze ongeveer 5 minuten per kant in het vet van de pancetta.
  3. Zet dan een steelpannetje met ruik kokend water op het vuur. Kook de eieren 7 minuten, zodat het eigeel nog lopend is.
  4. Doe alle ingrediƫnten voor de dressing in een maatbeker en mix deze glad met een staafmixer.
  5. Verdeel de sla over een grote schaal. Leg hier de kip in stukjes en de eieren op. Verdeel de dressing over het geheel en maak af met de Parmezaanse kaas en peterselie.