Ingrediƫnten

  • 400 gr risotto rijst (Arborio)
  • 1 bananensjalot
  • 1 liter bouillon (paddenstoelen)
  • 500 gr paddenstoelen mix
  • 125 gr mascarpone
  • 100 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 dl witte wijn

BOSPADDENSTOELEN RISOTTO

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

30 minuten

  1. Maak de paddenstoelen schoon, was ze indien nodig. Bewaar al het afval.
  2. Voeg 1 liter water toe aan een pan en zet op het vuur. Doe hier het afval van de paddenstoelen in. (Voor extra smaak kan er ook nog een bouillon blokje bij toegevoegd worden).
  3. Snipper de sjalotten fi jn en fruit aan in een pan met ruim olie.
  4. Voeg de risotto en de helft van de paddenstoelen toe aan de pan. (Als er een vliesje om de risotto ontstaat, blus dit dan af met witte wijn).
  5. Haal het afval van de paddenstoelen uit de bouillon.
  6. Blijf het geheel doorroeren terwijl de kokende bouillon in delen wordt toegevoegd. (Tot 2 vingers boven de risotto).
  7. Zet het vuur zacht en laat staan.
  8. Als de risotto gaar is, (iets verder dan beet gaar) haal de pan van het vuur en houd warm.
  9. Bak ondertussen de rest van de paddenstoelen en breng op smaak met peper en zout.
  10. Mascarpone toevoegen bij de risotto.
  11. Serveer en voeg de gebakken paddenstoelen toe over de risotto. Rasp de parmezaanse kaas over het geheel.