Ingredi├źnten

  • 1 bloemkool
  • 1 witte ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 ml volle melk
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 8 langoustines
  • 6 takjes verse tijm
  • 20 gr verse peterselie
  • Zonnebloemolie
  • 1 el appelciderazijn
  • Peper en zout

BLOEMKOOLPUREE MET PADDENSTOELEN EN LANGOUSTINES

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

4 personen

tijd

45 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 220┬░
  2. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Snijd de ui in dunne ringen.
  3. Meng op een bakplaat de bloemkool met de helft van de uienringen (houd de andere helft apart) en de teentjes knoflook in hun jasje. Besprenkel met zonnebloemolie, peper, zout en tijm.
  4. Rooster de bloemkool ongeveer 30 minuten in de oven, tot het bruin begint te worden en gaar is.
  5. Maak intussen de paddenstoelen schoon en snijd eventueel in kleinere stukjes. Hak de peterselie fijn.
  6. Verwarm een koekenpan en bak de andere helft van de ui met de paddenstoelen op middelhoog vuur. Blus, als de paddenstoelen beginnen te kleuren, af met een scheut appelciderazijn. Laat nog een minuut garen en meng de peterselie erdoor.
  7. Haal de knoflookteentjes uit hun jasje en pureer met de gare bloemkool, ui en melk tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
  8. Haal de schaal van de langoustines af, maar laat de kop en het staartje er aan zitten. Snijd met een klein mesje de buik een heel klein stukje open en haal het darmkanaal er uit.
  9. Verhit een (grill)pan tot hij goed heet is en bestrijk licht met zonnebloemolie. Bak de langoustines ongeveer 2 minuten per kant, tot ze gaar zijn en grillstrepen hebben. Bestrooi licht met zout.
  10. Serveer de warme bloemkoolpuree met de gebakken paddenstoelen en daar bovenop de langoustines.