Ingrediënten

  • 350 gr kruimige aardappels
  • 150 gr bloem of volkorenmeel
  • 55 gr boter
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 5 knoflookteentjes
  • 1 kleine knolselderij
  • 500 gr pastinaak
  • 250 gr schorseneren
  • 10 takjes tijm
  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • 0,5 tl nootmuskaatpoeder
  • 75 gr geraspte oude kaas

Aardappeltaart met geroosterde wintergroenten

Ingredienten

Hoofdgerecht

personen

4-6 personen

tijd

1 uur 40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200°
  2. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappels af, stamp fijn en laat even afkoelen.
  3. Kneed de aardappelpuree met bloem, boter, 1 ei en een snufje zout tot een glad maar stevig deeg. Pak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Snijd de rode ui in ringen. Schil de pastinaak, schorseneren en knolselderij en snijd in reepjes. Meng op een bakplaat met zonnebloemolie, peper, zout, tijm en de knoflookteentjes. Rooster in 20 minuten net gaar in de oven en verlaag de temperatuur naar 180°
  5. Rol het deeg uit tot een lap, bekleed een ingevette taartvorm ermee en bestrooi licht met paneermeel. Leg de geroosterde groenten er netjes op.
  6. Klop 3 eieren los met de room, nootmuskaat en driekwart van de geraspte kaas. Giet het mengsel over de groenten. Strooi de overige kaas er overheen.
  7. Bak ongeveer 40 minuten en serveer warm.

Tip: Je kunt de taart ook prima een dag eerder maken en opwarmen in de oven.