Een waterspeeltuin, een fitnesscircuit met oefentoestellen, nieuwe bankjes en bestrating: de gemeente Leidschendam-Voorburg geeft het Groot Zijdepark een opknapbeurt. Samen met omwonenden is gekeken hoe het park kan worden aangepast. Medio 2018 is het vernieuwde park klaar voor gebruik. Wethouder Nadine Stemerdink: “Ik vind het geweldig dat we het park een upgrade kunnen geven waarin we groen, spelen en sporten en bewegen combineren met een eigentijdse uitstraling, passend bij de omgeving.”

Bij het ontwerpen van de nieuwe inrichting van het park is een werkgroep van omwonenden betrokken. Zij hebben meegedacht over de uitwerking van het plan. Daarbij is vooral gekeken naar hoe de sterke punten van het park kunnen worden benut. Zo krijgt de speelweide een  nieuwe uitstraling door het plaatsen van rotsblokken en het planten van bamboe. Langs de paden in het park komen op verschillende punten nieuwe bankjes. Op verzoek van omwonenden komt er voor de kleinste bezoekers een waterspeeltuin, waar zij lekker kunnen kliederen met water. Verder wordt sport en bewegen gestimuleerd door een fitness circuit en een klimheuvel. Ook het entree van het park krijgt een nieuwe uitstraling door andere beplanting en bestrating. Het Jongeren Ontmoetings Punt komt wat verder van de wandel- en fietspaden af te staan.

Op de afbeelding wordt het schetsontwerp weergegeven dat op 4 juli jl. is goedgekeurd door het College. De beelden zijn referentiebeelden en kunnen mogelijk nog afwijken van het definitieve plan.

Met de nieuwe inrichting voldoet het park weer helemaal aan de wensen van gebruikers en past het ook bij de uitstraling van de nieuwe Mall of the Netherlands.